Το IFG στηρίζει: «Η Τρελή του Σαγιό» του Jean Giraudoux

Η παράσταση «Η Τρελή του Σαγιό» του Jean Giraudoux, από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα», πραγματοποιείται με την ταυτόχρονη συμμετοχή κωφών και ομιλούντων ηθοποιών, με τη χρήση του σωματικού θεάτρου, της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της φωνητικής ερμηνείας, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γαλλικής κουλτούρας.

Η δράση τοποθετείται στο Παρίσι, όπου η συνωμοσία τεσσάρων ατόμων να λάβουν την άδεια για να εξερευνήσουν το υπέδαφος του Παρισιού και να βρουν πετρέλαιο, οδηγούν τους καλλιτέχνες του δρόμου να συσπειρωθούν και να σταθούν ενάντια σε υψηλά πρόσωπα της κοινωνίας, δίνοντας φωνή σε όλους εκείνους που βρίσκονται μακριά από τα γρανάζια του συστήματος.

Ένα έργο επίκαιρο και βαθιά πολιτικοκοινωνικό.

Ένα από τα βασικά μοτίβα στα έργα του Jean Giraudoux, αποτελεί το ποιητικό του στοιχείο, συνδεδεμένο με τον παραλογισμό και την τρέλα. Στην παράσταση, ο κόσμος του περιθωρίου αναπαριστάται με την εικαστική απεικόνιση ενός σκοτεινού τσίρκου. Η δράση πραγματοποιείται με τη χρήση συγκεκριμένων θεατρικών τεχνικών και μορφών τέχνης (παντομίμα, visual vernacular, κινησιολογία μαριονέτας, ταχυδακτυλουργικά) και εναλλαγή πολλών ρόλων σε συνδυασμό με έντονη σωματικότητα. Το έργο διακατέχεται από μια γερή δόση παραμυθιού, με το καλό να θριαμβεύει, αφήνοντας, όμως μια ανοιχτή χαραμάδα επιστροφής του κακού. Αποτελεί μια σύγχρονη ιλαροτραγωδία του χρηματοοικονομικού ξεπεσμού μας, όπου όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «η εξουσία μας χάνει, εκεί που οι φτωχοί ακόμα χαίρονται».

«Η Τρελή του Σαγιό»

Σκηνοθεσία: Έλλη Μερκούρη
Μετάφραση: Γιάννης Θηβαίος
Ερμηνεύουν: Έλλη Μερκούρη, Μαρία Ρίκκου, Μαρία Στεφανή, Τσαμπίκα Φεσάκη,
Συμμετέχουν: Μυρτώ Γκανούρη, Νίκος Κυριαζής

Από τις 17 Δεκεμβρίου 2022 για 15 παραστάσεις κάθε Σάββατο 21.00 & Κυριακή 19.00

Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Αθήνα

Προπώληση εισιτηρίων:
viva.gr/tickets/theater/h-treli-tou-sagio

Στα ελληνικά με ελληνικούς υπέρτιτλους (ΤΚΒ) για Κ(κ)ωφούς και βαρήκοους

Πληροφορίες και κρατήσεις: 210 3412689 / 6947344099

Η Τρελή του Σαγιό

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης