Μυστήριο 71 | OMMA του Josef Nadj

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στηρίζει την παράσταση OMMA του Josef Nadj, μία συνδιοργάνωση της Ελευσίνας 2023, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2021.

Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια ιστορία της πόλης, η 2023 ELEVSIS διαμορφώνει ένα ολοκληρωμένο καλλιτεχνικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με γενικό τίτλο ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ, που κινείται σε τέσσερις στρατηγικές κατευθύνσεις: Πολιτισμός, Άνθρωπος, Πόλη και Περιβάλλον.

Στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου, ο Josef Nadj επιστρέφει στις ρίζες του χορού, εκεί όπου η ισορροπία του σύμπαντος αποκαλύπτεται. Επιδιώκει να αποδείξει, με την κίνηση ως ουσία και το σύμπαν ως ορίζοντα, την υπόθεσή του, ότι ο χορός γεννήθηκε παράλληλα με την ανθρωπότητα. Άρα, η επιστροφή στην πηγή του χορού και της κίνησης ισοδυναμεί με την επιστροφή στην προέλευση του σύμπαντος.

Για τον βραβευμένο χορογράφο και χορευτή, το «ΟΜΜΑ» οφείλει να αφορά πρωτίστως τα σώματα και την κίνηση πάνω στην απογυμνωμένη σκηνή, δε χρειάζεται τίποτε περισσότερο από τα σώματα, το φως και τον ήχο.

Τοποθεσία: Ανοιχτό Θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου
Ημερομηνία: 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2021
Ώρα έναρξης: 20:30

Για περισσότερες πληροφορίες: 2023eleusis.eu

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης