Βραβείο – υποτροφία «ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Ακουστικό Δημιουργό Ντοκιμαντέρ»

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνεχίζει τη μακρόχρονη υποστήριξή του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης προσφέροντας, σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Louis Lumière και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το βραβείο – υποτροφία ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Ακουστικό Δημιουργό Ντοκιμαντέρ.

Ο/η νικητής/τρια του βραβείου – υποτροφία θα βρεθεί για έξι εβδομάδες στη Γαλλία για να συμμετάσχει στο Sound Documentary International Summer Programme της ENS Louis Lumière που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου (δημιουργούς blog, podcast ή οποιουδήποτε άλλου ηχητικού project).

Το τμήμα podcast του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης χωρίζεται σε δύο υποτμήματα: το διαγωνιστικό τμήμα podcast και το εκτός συναγωνισμού τμήμα podcast. Τα podcast που θα επιλεγούν, θα παρουσιαστούν στη διάρκεια του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 20 Μαρτίου 2022.

Στο τμήμα podcast μπορούν να συμμετέχουν podcast ελληνικής γλώσσας και αγγλικής γλώσσας, τα οποία θα πρέπει να πραγματοποιήσουν την παγκόσμια πρεμιέρα τους στη διοργάνωση.

Στο τμήμα podcast του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μπορούν να συμμετέχουν:

• podcast μυθοπλασίας
• podcast τεκμηρίωσης
• podcast είτε μυθοπλασίας, είτε τεκμηρίωσης, που ενσωματώνουν συνεντεύξεις στην αφήγησή τους

Τα podcast θα πρέπει να έχουν διάρκεια από 20 έως 30 λεπτά.

ΒΡΑΒΕΙΟ – ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ

Το βραβείο – υποτροφία Βραβείο ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για Ανερχόμενο Ακουστικό Δημιουργό Ντοκιμαντέρ, που παίρνει μέρος στο τμήμα Podcast του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα απονεμηθεί από κριτική επιτροπή που θα απαρτίζεται από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, οι οποίοι θα έχουν επιλεγεί από την ENS Louis Lumière και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Οι υποψήφιοι για το Βραβείο ENS Louis Lumière – Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος οφείλουν να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
• Να έχουν ηλικία 25-35 ετών
• Να είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας
• Να κατέχουν στην εντέλεια την αγγλική γλώσσα

Υποψήφιοι για το βραβείο – υποτροφία είναι δημιουργοί που συμμετέχουν τόσο στο διαγωνιστικό τμήμα Podcast, όσο και στο εκτός συναγωνισμού τμήμα Podcast του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα podcast τους στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έως την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022.

Ο κανονισμός και η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης