Το IFG στηρίζει το 13ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας

Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, που προβάλλει τις καλύτερες εθνογραφικές ταινίες της παγκόσμιας παραγωγής, δηλαδή ταινίες ντοκιμαντέρ ανθρωπολογικού ενδιαφέροντος, επιστρέφει σε υβριδική μορφή για την 13η έκδοσή του:

  • από τις 24 έως τις 28 Νοεμβρίου 2022 στον κινηματογράφο Άστορ
  • 2 Δεκεμβρίου στην Ταινιοθήκη
  • 28/11 με 4/12 διαδικτυακά στο ethnofest.gr

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στηρίζει έμπρακτα και τη φετινή έκδοση και σας προτείνει να ανακαλύψετε τις δυο ταινίες του προγράμματος που περιλαμβάνουν τη Γαλλία στις χώρες παραγωγής:

Les Odyssées de Sami (Sami’s Odysseys / Οι Οδύσσειες του Sami), του Robin Dimet (Γαλλία / 2022 / 70 min.)

Ο πολυμαθής και άπορος Σάμι ζει στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας υπό την πίεση της καθημερινής επιβίωσης. Σχεδόν εξήντα ετών, έχει μόλις ολοκληρώσει μια ακαδημαϊκή εργασία στα Αμχαρικά πάνω στην Ελληνορωμαϊκή μυθολογία αποσκοπώντας να την εκδώσει πάση θυσία. Σε αυτήν την αναπτυσσόμενη μεγαλούπολη, ο Σάμι είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας που κυνηγά τα όνειρά του με κάθε κόστος.

Looking for Horses (Αναζητώντας Άλογα), του Stefan Pavlovic (Ολλανδία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Γαλλία / 2021 / 88 min.)

Η ταινία αποτελεί ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ που εξερευνά τη σύνδεση ανάμεσα στη γλώσσα, τη φιλία και το τραύμα. Ο σκηνοθέτης και ένας ψαράς που ζει απομονωμένος σε μια λίμνη αναπτύσσουν έναν ιδιαίτερο δεσμό παρά τις δυσκολίες επικοινωνίας που αντιμετωπίζουν. Ο κόσμος της λίμνης λειτουργεί ως ένα συμβολικό σκηνικό για έναν κόσμο διασπασμένο και έναν τόπο διερρηγμένο.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης