2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: η Γαλλική παρουσία

Το IFG υποστηρίζει τη παρουσία της Γαλλίδας Mona Chollet στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, από την Τρίτη 20 έως και το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023, που εγκαινιάζει Ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Ραντεβού στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στην Πύλη Sabbionara, στο Γιαλί Τζαμί, στον Φιλολογικό Σύλλογο «Χρυσόστομος» και σε άλλα σημεία των Χανίων, χάρη στη σύμπραξη πολιτιστικών οργανισμών και φορέων (Ελληνο-Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ ΛΕΑ-Λογοτεχνία εν Αθήναις, Ινστιτούτο Θερβάντες, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, Chaniartoon-International Comic & Animation Festival, Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη, Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Ελληνογαλλικός Σύλλογος Χανίων), καθώς και βιβλιοπωλείων της πόλης (Koukoubook, Librairie, Μυθολογία, Το Τρενάκι, Comixadiko).

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023 | 20:00-21:00
Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
«Ένας κόσμος σε αναζήτηση»
Είσοδος ελεύθερη

Η δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος Mona Chollet συζητά με τη συγγραφέα Λένα Διβάνη για το νέο της βιβλίο (εκδ. Στερέωμα) που απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Δοκιμίου για το 2022.

«Εφευρίσκοντας τον έρωτα ξανά. Πώς η πατριαρχία σαμποτάρει τις ετεροφυλοφιλικές σχέσεις» της Mona Chollet

Πολλές γυναίκες και άνδρες που αναζητούν την ερωτική ευτυχία μαζί βρίσκονται άοπλοι απέναντι στον τρίτο πρωταγωνιστή που εισβάλλει στο σαλόνι τους ή στο κρεβάτι τους: την πατριαρχία. Το βιβλίο αυτό προτείνει μια σειρά από διασαφηνίσεις για ένα ζήτημα που στοιχειώνει τις φεμινίστριες εδώ και δεκαετίες και που επανέρχεται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους: το ζήτημα του ετεροφυλοφιλικού έρωτα.

H Mona Chollet γεννήθηκε στην Ελβετία το 1973. Αφού αποφοίτησε από τη λογοτεχνία στη Γενεύη, σπούδασε δημοσιογραφία στην École supérieure de journalisme στη Λιλ και στη συνέχεια εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας για το Charlie Hebdo. Σήμερα είναι δημοσιογράφος και συντάκτης στη Le Monde diplomatique, ενώ διευθύνει επίσης τον ιστότοπο πολιτιστικής κριτικής Périphéries, σε συνεργασία με τον Thomas Lemahieu. Ασχολείται με κοινωνικά θέματα όπως τη θέση της γυναίκας, τον φεμινισμό, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τη σύγχρονη φαντασία.

Εικονογράφηση: copyright Celine NIESZAWER_Leextra via Leemage

©Céline NIESZAWER/Leextra
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης