Η Γαλλία πρωταγωνιστεί στα βραβεία του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με μια λαμπερή τελετή απονομής των βραβείων έπεσε η αυλαία του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2021.

Οι γαλλικές παραγωγές ή συμπαραγωγές ήταν μεταξύ των ταινιών που έλαβαν ορισμένα από τα σημαντικότερα βραβεία που απονεμήθηκαν.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό, τον Χρυσό Αλέξανδρο αλλά και το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας απέσπασε η γαλλική ταινία Petite nature (Τρυφερούδι) του Samuel Theis, ενώ στην ενότητα >>Film Forward τον Αργυρό Αλέξανδρο – αλλά και το βραβείο κοινού Fisher – κέρδισε η ταινία Au jour d’aujourd’hui (Η μέρα σήμερα), του Maxence Stamatiadis.

Petite nature (Τρυφερούδι), του Samuel Theis

Η σταθερή πολιτική στήριξης και συμπαραγωγής των εθνικών κινηματογραφιών επέτρεψε στην Γαλλία να βρίσκεται σε πολλές από τις βραβευμένες ταινίες στις άλλες κατηγορίες:

Στο τμήμα Meet the Neighbours ο Χρυσός Αλέξανδρος και ο Αργυρός Αλέξανδρος απονεμήθηκαν αντίστοιχα στις γαλλικές συμπαραγωγές Piccolo Corpo (Μικρό Σώμα), της Laura Samani και Re Granchio (Η ιστορία του Βασιλιά Κάβουρα), των Alessio Rigo De Righi, Matteo Zoppis.

Το Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων «Ανθρώπινες Αξίες» κέρδισε η ταινία La Roya (Η σκουριά), του Juan Sebastián Mesa, ενώ την ειδική μνεία του Mermaid Award απέσπασε η ταινία Moneyboys, του C.B. Yi.

Η Γαλλία διακρίθηκε ως συμπαραγωγός και στα βραβεία που απένειμε το Ελληνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, με την ταινία Αγία Έμυ, της Αρασέλη Λαιμού να αποσπά τα βραβεία Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου και WIFT GR.

Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές και ραντεβού το 2022 ξανά στη Θεσσαλονίκη!

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης