Πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας για διαμονή ερευνητών στο STUDIUM

Το STUDIUM Loire Valley Institute for Advanced Studies, που βρίσκεται στο Centre-Val de Loire, ιδρύθηκε στην Ορλεάνη το 1996 με στόχο την ενθάρρυνση των διεθνών συνεργασιών και λειτουργεί κατά το πρότυπο των Ινστιτούτων Προηγμένων Σπουδών. Το ινστιτούτο προσφέρει ένα δυναμικό περιβάλλον, συνεργάζεται με όλα τα ερευνητικά εργαστήρια της περιοχής και υποδέχεται κάθε χρόνο μια μεγάλη κοινότητα έμπειρων διεθνών ερευνητών για μακρόχρονη παραμονή.

Οι διαμονές διάρκειας 3 έως 12 μηνών απευθύνονται σε ερευνητές που έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια μεταδιδακτορικής εμπειρίας.

Η πρόσκληση υποβολής υποψηφιότητας είναι ανοικτή σε όλα τα ερευνητικά πεδία και θέματα. Οι επιλεγμένοι επισκέπτες ερευνητές θα διοχετευθούν σε ακαδημαϊκά εργαστήρια και περιφερειακά ερευνητικά κέντρα (Πανεπιστήμιο της Ορλεάνης, Πανεπιστήμιο της Τουρ, INSA Centre Val de Loire, ESAD Orléans, INRAE Val de Loire Centre, Inserm, CEA, BRGM κ.λπ.).

Το πρόγραμμα καλύπτει τη διαμονή, καθώς και όλες τις διοικητικές διαδικασίες που σχετίζονται με την υποδοχή του ερευνητή και της οικογένειάς του. Επιπλέον, διατίθεται επιχορήγηση για τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου διάρκειας δύο έως τριών ημερών. Πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Επισκέπτη Ερευνητή ( Visiting Researcher ) δεν καλύπτει κανένα μισθό. Συνεπώς, ο ερευνητής πρέπει να είναι σε θέση να διατηρήσει το μισθό του από το πανεπιστήμιό του ή να είναι αποδέκτης ερευνητικής υποτροφίας.

Η επιλογή των ερευνητών γίνεται μέσω ετήσιας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων που δημοσιεύτηκε στις 17 Νοεμβρίου 2021.

Η τρέχουσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων, η οποία είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα STUDIUM, λήγει την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022 στις 17:00 τοπική ώρα (ώρα Παρισιού CET).

www.lestudium-ias.com

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης