Το IFG προτείνει: Συζήτηση του Τίτου Πατρίκιου με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη

Η συζήτηση του Τίτου Πατρίκιου με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στις 19:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Τίτος Πατρίκιος – Μιαν άκρη της αλήθειας να σηκώσω. Συνομιλίες».

Το βιβλίο βασίζεται σε συνομιλίες του ποιητή με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη, που έγιναν από το 2007 μέχρι το 2020, υλικό που εμπλουτίστηκε έως την παρούσα έκδοση.

Πληροφορίες

  • Είσοδος ελεύθερη
  • Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά
  • Auditorium Τheo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, Αθήνα)
  • Διοργάνωση: Εκδόσεις Πατάκη

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Τίτος Πατρίκιος – Μιαν άκρη της αλήθειας να σηκώσω. Συνομιλίες.»

Συγγραφέας: Γιώργος Αρχιμανδρίτης

Εξέχουσα μορφή της νεοελληνικής γραμματείας, ο Τίτος Πατρίκιος είναι ένας από τους σπουδαιότερους μεταπολεμικούς ποιητές. Σε όλο του το συγγραφικό φάσμα (ποιήματα, αφηγήσεις, μεταφράσεις, δοκίμια), ακολουθεί με συνέπεια τις αρχές, πολιτικές και ποιητικές, που διέπουν τη ζωή και την τέχνη του και συνιστούν τον προσωπικό αξιακό του κώδικα. Μέσα από την ποίηση, την τέχνη αυτή που αποτέλεσε τη μοίρα του, στοχάζεται, εξελίσσεται, αναθεωρεί. Στρέφεται προς το παρελθόν για να το αναλύσει και να το επανερμηνεύσει με την πολύμορφη εμπειρία του, έχοντας διαρκώς το βλέμμα του στραμμένο προς το παρόν και το μέλλον.

Συζήτηση του Τίτου Πατρίκιου με τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης