Το IFG στηρίζει το 3ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Το αγαπημένο φεστιβάλ των μικρών – και μεγαλύτερων – φίλων μας επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από 14 μέχρι 22 Νοεμβρίου. Φέτος το 3ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας μεταφέρεται διαδικτυακά, προσφέροντας δωρεάν ένα πλούσιο πρόγραμμα με πάνω από 80 ταινίες στο κοινό σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στηρίζει έμπρακτα και τη φετινή έκδοση και σας προτείνει έναν οδηγό για τις 12 ταινίες που συμπεριλαμβάνουν την Γαλλία στις χώρες παραγωγής τους. Η φετινή συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου με το 3ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, συμπεριλαμβάνει και ένα ειδικό πρόγραμμα για εφήβους με τίτλο France, je t’aime με 4 μεσαίου μήκους ταινίες που εξερευνούν την εφηβική καθημερινότητα.

Για να παρακολουθήσετε τις ταινίες, συνδεθείτε στην ειδική πλατφόρμα του Φεστιβάλ και επιλέξτε τις ταινίες που σας ενδιαφέρουν.

Από 2 χρονών

Ένα Τρελό Τρελό Τραμ, των Fabien Meyran, Otalia Causse, Geoffroy Collin, Louise Grardel, Antoine Marchand, Robin Merle (Γαλλία / 2019 / 5 min.)
Ένα ζευγάρι παίρνει το πιο θρυλικό τραμ της Λισαβόνας, αλλά τι συμβαίνει όταν σπάνε τα φρένα με ένα μωρό ανάμεσα στους επιβάτες; Η πιο ξέφρενη (κυριολεκτικά) διαδρομή που έχετε δει ποτέ.

Hot Dog, των Flore Burban, Logan Cameron, Nicolas Diaz, Chloe Raimondo, Hugues Valin (Γαλλία / 2019 / 6 min.)
Ένας ερωτευμένος σκύλος τα βάζει με το περίπλοκο σύστημα ασφαλείας μιας έπαυλης διασχίζοντας τον κήπο για να φτάσει στο μπαλκόνι της αγαπημένης του.

Το Σόου του Νηπιαγωγείου, του Loic Bruyère (Γαλλία / 2019 / 8 min.)
Σε ένα θέατρο, ο διευθυντής-κουκουβάγια προσπαθεί να ανεβάσει το θεατρικό του νηπιαγωγείου, αλλά τα εμπόδια στα παρασκήνια απειλούν να καταστρέψουν όλη τη βραδιά.

Από 6 χρονών

Οι Ατυχίες του Κυρίου Φοξ, της Sarah Salard (Γαλλία / 2020 / 2 min.)
Δύο αδέρφια μαλώνουν για ένα κουκλάκι και του σκίζουν το ένα χέρι. Ως δια μαγείας, η αλεπουδίτσα ζωντανεύει για να τους δώσει ένα πολύτιμο μάθημα.

Ένας Λύγκας στην Πόλη, της Nina Bisiarina (Γαλλία / 2019 / 6 min.)
Ένας περίεργος λύγκας παρασύρεται από τα φώτα της πόλης και αφήνει το δάσος του για να την επισκεφτεί. Την επόμενη μέρα οι περαστικοί απορούν βλέποντας ένα μεγαλοπρεπές ζώο να κοιμάται σε ένα πάρκινγκ, καλυμμένο στο χιόνι.

Από 10 χρονών

Boriya, της Min Sung Ah (Γαλλία / 2019 / 17 min.)
H ονειροπόλα και περιπετειώδης Μπόρι προσπαθεί να περάσει όσο καλύτερα μπορεί τη μέρα της στην εξοχή, αλλά με όλους τους άλλους απασχολημένους με την εποχή του θερισμού, μπορεί και να χαθεί.

Από 13 χρονών

Μαξ, της Florence Hugues (Γαλλία / 2019 / 18 min.)
Η Μαξ εργάζεται σε συνεργείο αυτοκινήτων. Δίνει όλη της την ενέργεια και τον ενθουσιασμό στη δουλειά της, αλλά η σκληρή πραγματικότητα έρχεται να της υπενθυμίσει το αναπόφευκτο: είναι μια γυναίκα στον κόσμο των ανδρών…

Από 15 χρονών

Teen Horses, της Valérie Leroy (Γαλλία / 2019 / 20 min.)
Το καινούργιο κορίτσι στην τάξη κουβαλά ένα μάλλον παράξενο νέο χόμπι σε αυτή την κωμωδία για την επιβίωση ανάμεσα στους βαρετούς συμμαθητές του.

Πρόγραμμα France, je t’aime από 15 χρονών

Μις Σαζέλ, του Thomas Vernay (Γαλλία / 2019 / 22 min.)
H Κλάρα και η Μαρί είναι αντίπαλες. Η Μαρί κέρδισε ένα διάσημο διαγωνισμό ομορφιάς, ενώ η Κλάρα ήρθε δεύτερη. Το χωριό τους έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, αλλά τα δύο κορίτσια μοιάζουν να έχουν μια διφορούμενη σχέση.

Λεβάντα, της Alexandra Naoum (Γαλλία / 2019 / 13 min.)
Η Σάρα περνάει το καλοκαίρι της στη μικρή φυτεία λεβάντας ενός ζευγαριού, μαζί με το βουβό ανιψιό τους. Αυτοί οι δύο διαμετρικά αντίθετοι έφηβοι θα ενωθούν αναπάντεχα μετά την αποκάλυψη ενός οικογενειακού μυστικού.

Τρίτη 8 με 6, της Cecilia de Arce (Γαλλία / 2019 / 26 min.)
Η Νεβίν, μια σχολική βοηθός, είναι πλήρως αφοσιωμένη στην κάπως ζόρικη δουλειά της, στην οποία έρχεται καθημερινά αντιμέτωποι με δασκάλους, διοικητικό προσωπικό και μαθητές. Όταν ένας μαθητής που συμπαθεί επιμένει να πάρει από τα απολεσθέντα ένα καπέλο, η Νεβίν δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες της καλής πράξης της.

Διάλειμμα, του Anthony Lemaître (Γαλλία / 2019 / 16 min.)
Πού θα φτάσουν τρεις κολλητοί προκειμένου να δουν δωρεάν στο τοπικό τους multiplex τη νέα ταινία του franchise The Fast & The Furious; Μόνο ο ένας έχει λεφτά να αγοράσει εισιτήριο, αλλά με πονηριά και στρατηγική η έξοδός τους μεταμορφώνεται σε συγκλονιστική εμπειρία.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα:

3ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης