Τα Βραβεία του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος

Στις 14 Απριλίου 2021 ολοκληρώθηκε το 21ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, με την απονομή των βραβείων Κοινού Fischer και Κριτικής Επιτροπής.

Βραβείο Κοινού Fischer 2021

Η ταινία που κέρδισε βραβείο κοινού Fischer είναι το « Ένας γιος / Un fils » του Mehdi M. Barsaoui, σε διανομή στην Ελλάδα από τη Cinobo.

H πρώτη αυτή μεγάλου μήκους ταινία του Τυνήσιου σκηνοθέτη M. Barsaoui επιλέχθηκε στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο τμήμα Orizzonti και προσέφερε στον πρωταγωνιστή Sami Bouajila το βραβείο καλύτερου ηθοποιού. Ο Sami Bouajila απέσπασε επίσης το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του στην ίδια ταινία, στα César 2021.

Το Βραβείο Κοινού Fischer απονέμεται κατόπιν ψηφοφορίας των θεατών με την ολοκλήρωση της θέασης των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

Το Βραβείο Κοινού είναι και φέτος προσφορά της Fischer, της πιο σινεφίλ μπύρας στην Ελλάδα, σταθερού υποστηρικτή του θεσμού του βραβείου κοινού του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου πάνω από 10 χρόνια. Συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ. Το ποσό θα δοθεί στην εταιρεία διανομής σαν ενίσχυση για την επικοινωνιακή προώθηση της νικήτριας ταινίας, όταν βγει στις αίθουσες.

Βραβείο Κριτικής Επιτροπής ΟΠΑΝΔΑ 2021

Η Κριτική Επιτροπή απένειμε το βραβείο της στην ταινία « Ένα γιος / Un fils » του Mehdi M. Barsaoui, σε διανομή στην Ελλάδα από τη Cinobo.

Το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής είναι μια προσφορά του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ο οποίος υποστηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Tα δύο βραβεία είναι δημιουργίες του Οίκου ZOLOTAS

FFF21 Prix Βραβεία Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου IFG site
Τα νέα βραβεία του Φεστιβάλ φιλοτέχνησε ο γλύπτης Πάνος Προφήτης, για τον Οίκο ZOLOTAS

Ο Γιώργος Παπαλέξης, Διευθύνων Σύμβουλος του Οίκου ZOLOTAS παρουσιάζει τη φιλοτέχνηση του βραβείου «Η Γλαύκα της Αθηνάς»:

«Πιστός στη διαχρονική του αποστολή υποστήριξης των Γραμμάτων και των Τεχνών, ο Οίκος ZOLOTAS στέκεται περήφανα στο πλευρό του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος με μια μοναδική δημιουργία: το νέο βραβείο της διοργάνωσης.

Η κουκουβάγια της θεάς Αθηνάς, η λεγόμενη Γλαύκα, αρχαίο έμβλημα της πόλης των Αθηνών, σύμβολο σοφίας και ισχυρής ενόρασης μες στο σκοτάδι, δανείζει τη μορφή της στο μεράκι ενός νέου, πολύ ταλαντούχου δημιουργού. Ο γλύπτης Πάνος Προφήτης φιλοτέχνησε το βραβείο σε πηλό, δίνοντάς του απλή και αέρινη φόρμα, και στη συνέχεια οι τεχνίτες μας το κατασκεύασαν σε μπρούτζο με την χαρακτηριστική επιχρύσωση του Οίκου. Το φως της 7ης τέχνης ταξιδεύει από τη Γαλλία στην Ελλάδα μέσα από τα λαμπερά μάτια της Γλαύκας της Αθηνάς ».

Ο Mehdi M. Barsaoui σκηνοθέτης της ταινίας « Ένας γιος / Un fils », σε συνέχεια της ανακοίνωσης από τη διοργάνωση του 21ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, ότι κερδίζει και τα δύο βραβεία, έστειλε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που η ταινία άρεσε στο ελληνικό κοινό (…) ευχαριστώ πολύ. Ιδίως γιατί σ’ αυτούς του λίγο θλιβερούς καιρούς που ζούμε, είναι χαρά να διαπιστώνουμε ότι οι ταινίες εξακολουθούν να αγγίζουν το κόσμο και να προκαλούν συγκινήσεις»

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου σας εύχεται καλή αντάμωση!

Ένα ακόμα Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Για πρώτη φορά σε διαδικτυακή μορφή ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και απέκτησε καινούργιους φίλους. Έφερε κοντά τους συντελεστές των ταινιών με το κοινό, έδωσε την ευκαιρία στους σινεφίλ να δουν σε πρώτη προβολή γαλλικές και γαλλόφωνες παραγωγές, αλλά και να απολαύσουν διαχρονικά κινηματογραφικά διαμάντια της 7ης Τέχνης.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος, ευχαριστεί τους σινεφίλ για την αγάπη τους και τη σταθερή τους υποστήριξη και ανυπομονεί να ανταμώσει ξανά με το κοινό μπροστά σε μια μεγάλη οθόνη.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης