Mουσικό-θεατρική παράσταση «Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος», με την Εύα Κοτανίδη

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στηρίζει τη μουσικό-θεατρική παράσταση: «Dalida. Τραγουδώντας μέχρι το τέλος», η οποία απέσπασε εξαιρετικές κριτικές, ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό, και επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά.

10, 11, 12, 17, 18 & 19/10/ 2023, 21.00│Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η ελληνογαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια Εύα Κοτανίδη, σε κείμενα δικά της και με τη συμβολή της Ευσταθίας Ματζούφα, με σκηνοθεσία της Νεκταρίας Γιαννουδάκη και με τη συνοδεία του Παντελή Μπενετάτου στο πιάνο, συστήνει ξανά στο κοινό την εμβληματική ερμηνεύτρια που πούλησε εκατομμύρια δίσκους τραγουδώντας σε πάνω από 7 γλώσσες και έκανε εκατομμύρια κόσμου να τη λατρέψουν ανά την υφήλιο.

Η παράσταση αποτελεί μια συναρπαστική αφήγηση της ζωής και της καριέρας της Dalida, μιας μοναδικής προσωπικότητας που άφησε το σημάδι της στη γαλλική αλλά και την παγκόσμια μουσική σκηνή. Η Dalida, ήταν μια μυθική ντίβα, μια μοναδική περφόρμερ, μια συγκλονιστική ερμηνεύτρια, ο ορισμός της femme fatale. Από την άλλη, η Yolanda Christina Gigliotti ήταν μια γυναίκα τραυματισμένη, σκοτεινή, μοναχική, που κινήθηκε σε όλη της τη ζωή από το φως στο σκοτάδι και έζησε μέσα στις τραγικές αντιφάσεις της. Οι διττές πτυχές της προσωπικότητάς της, που συνυπάρχουν στο ίδιο κορμί, ξεδιπλώνονται στη σκηνή, και συνδιαλέγονται με το κοινό μέσα από τα τραγούδια της, τις εξομολογήσεις και τον απολογισμό της ζωής και της καριέρας της.

«Τραγουδώντας μέχρι το τέλος» για τη Dalida, για τις αντιφάσεις της, για το φως και το σκοτάδι που υπήρχε μέσα της δημιουργώντας μία συγκλονιστική ερμηνεύτρια αλλά και οδηγώντας την σε ένα τραγικό τέλος.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Νεκταρία Γιαννουδάκη
Ερμηνεύει η Εύα Κοτανίδη
Στο πιάνο ο Παντελής Μπενετάτος
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Χριστιάννα Μαριόλη & Πάνος Κούλης
Κείμενα: Εύα Κοτανίδη με τη συμβολή της Ευσταθίας Μαντζούφα
Ενδυματολόγος- Σκηνογράφος: Βασιλική Σύρμα
Χορογράφος: Άννα Αθανασιάδη
Φωτισμός: Μελίνα Μάσχα
Video παράστασης: Κλεοπάτρα Κοραή
Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Ασημάκης Music Art Lab
Παραγωγή: Σαλτιμπάγκοι

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα διδασκαλίας Μουσικής βιβλιοθήκης, Σύλλογος «Οι φίλοι της μουσικής», Βασ. Σοφίας, Αθήνα
Εισιτήρια: A Ζώνη: 20€, Β Ζώνη: 18€, Μειωμένο: 16€ στην Β Ζώνη │ https://www.ticketservices.gr/

©Patroklos_Skafidas

©Patroklos_Skafidas
Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης