Μουσικoθεατρικό αφιέρωμα «Dalida – La Diva» με την Όλγα Βενέτη

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος υποστηρίζει το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα σε μία από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες τραγουδίστριες του 20ού αιώνα. Την μοναδική Δαλιδά!

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023, 21:00 | Θέατρο Παλλάς
Κείμενα – Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης

Με άξονα τα γνωστά και αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια της σπουδαίας καλλιτέχνιδας Δαλιδά, ο σκηνοθέτης των επιτυχιών Γιώργος Βάλαρης δημιουργεί και παρουσιάζει μια σύγχρονη «Δαλιδά», την αισθαντική ερμηνεύτρια Όλγα Βενέτη, σε μια πρωτότυπη μουσικοθεατρική σύνθεση. Το «DALIDA – LA DIVA» είναι μια υπερπαραγωγή, ωδή στη γυναίκα-μύθο που σφράγισε την εποχή της με το πλούσιο και διαχρονικό της έργο και εξακολουθεί να σαγηνεύει το κοινό με την μυθιστορηματική ζωή της.
Το νήμα της ζωής και της πορείας της μεγάλης Δαλιδά ξετυλίγεται μέσα από τα πασίγνωστα και κλασικά πλέον τραγούδια (Paroles Paroles, Malade, Gigi In Paradisco κ.α.) και τα κείμενα που υπογράφει ο Γιώργος Βάλαρης -βασισμένα στη ζωή της- τα οποία πραγματεύονται κυρίαρχα θέματα της ανθρώπινης ύπαρξης, της αγάπης, του έρωτα, της απελπισίας και του θανάτου.

Η Δαλιδά υπήρξε μία από τις πιο αγαπημένες και επιτυχημένες τραγουδίστριες του 20ού αιώνα, ως μια από τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της γαλλοφωνίας. Με την ιδιαίτερη φωνή της και την εκρηκτική παρουσία της στη σκηνή, κατάφερε να κατακτήσει τις καρδιές του κοινού σε όλο τον κόσμο. Ηχογράφησε πολλά τραγούδια σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των γαλλικών, ιταλικών, ελληνικών, ισπανικών και αγγλικών. Ωστόσο, πίσω από τη λάμψη της επαγγελματικής της ζωής, η Δαλιδά αντιμετώπισε προσωπικές δυσκολίες και ταλαιπωρήθηκε από κατάθλιψη. Το 1987 έβαλε τέλος στη ζωή της, αφήνοντας πίσω της μια ανεξίτηλη επιρροή στον κόσμο της μουσικής. Η Δαλιδά παραμένει ένα αξέχαστο ταλέντο και η μουσική της συνεχίζει να εμπνέει και να αγγίζει τις καρδιές των ακροατών σε όλο τον κόσμο.

Πληροφορίες και εισιτήρια: https://www.more.com/theater/dalida-la-diva/

 

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης