ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

Σύγχρονη γαλλική μουσική με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Δύο συναυλίες στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έμφαση στους γάλλους δημιουργούς και καλλιτέχνες

09.05 | Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση
Διεύθυνση Pierre-André ValadeAnne Gastinel, τσέλο
Έργα των Debussy, Αθηνοδώρου, Tanguy, Stravinsky και Mantovani

30.05  ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Διεύθυνση Βασίλης Χριστόπουλος - Sayaka Shoji, βιολί
Έργα των M-A.Dalbavie, S.Prokofiev και M.Ravel
09.05 | Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Διεύθυνση Pierre-André Valade - Anne Gastinel, τσέλο

Έργα των Debussy, Αθηνοδώρου, Tanguy, Stravinsky και Mantovani

Προσκεκλημένοι της συναυλίας δύο εξέχοντες γάλλοι μουσικοί: ο διευθυντής της ορχήστρας Pierre-Andre Valade, συνιδρυτής του καταξιωμένου συνόλου σύγχρονης μουσικής Court-Circuit και τακτικός προσκεκλημένος στα καλύτερα ευρωπαϊκά μουσικά σχήματα, και η εξαίρετη τσελίστρια Anne Gastinel, θα αναμετρηθούν με το 2ο Κοντσέρτο για τσέλο του Eric Tanguy.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης ένα έργο της γεννημένης το 1981 κύπριας συνθέτριας Χριστίνας Αθηνοδώρου, που έχει αποσπάσει πάρα πολλές ευνοϊκές κριτικές –στη Γαλλία η παρτιτούρα του έργου εκδόθηκε από τον οίκο Durand–, καθώς και το Finale του Bruno Mantovani, διευθυντή του Ανώτατου Εθνικού Ωδείου Μουσικής και Χορού στο Παρίσι από το 2010.


30.05 | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Διεύθυνση Βασίλης Χριστόπουλος - Sayaka Shoji, βιολί

Έργα των M-A.Dalbavie, S.Prokofiev και M.Ravel

Ήχοι που χρωματίζουν!

Σε αυτή τη συναυλία, ο ταλαντούχος διευθυντής της ορχήστρας Βασίλης Χριστόπουλος, παρουσιάζει το έργο του Marc-André Dalbavie Color, μια δημιουργία που πραγματοποιήθηκε το 2002 για την Ορχήστρα του Παρισιού, το Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα αρ. 2 opus 63 του Sergueï Prokoviev και τέλος την εκπληκτική χορογραφική συμφωνία Δάφνις και Χλόη του Maurice Ravel.


www.sgt.gr

www.megaron.gr