Η γαλλική παρουσία στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2022

Για άλλη μια χρονιά, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στηρίζει το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Αυτό το σύγχρονο γεγονός, μια σημαντική στιγμή για τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, επιστρέφει με νέες καινοτόμες παραγωγές της νέας γαλλικής σκηνής. Ανακαλύψτε τις παρακάτω:

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ALL I NEED

Beaver Dam Company – Edouard Hue

All I Need
1 & 2 Ιουνίου 2022, 21:00 – Πειραιώς 260, Χώρος Η

Υπάρχει ελπίδα να ανακοπεί η πορεία της ανθρωπότητας προς την ολοκληρωτική καταστροφή; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τον Εντουάρ Υ (Swiss Dance Awards 2019), διακεκριμένο χορευτή του Hofesh Shechter, και την ομάδα του, Beaver Dam Company. Οι χορευτές και οι χορεύτριές του μοιάζουν βυθισμένοι*ες σε ένα περίπλοκο, συναρπαστικό μπαλέτο που υφαίνεται από λεπτές ισορροπίες, οπισθοχωρήσεις, προελάσεις.

Αντλώντας έμπνευση από το παιχνίδι στρατηγικής γκο, ο χορογράφος παρασύρεται από τη δύναμη του επείγοντος και στρέφει την προσοχή μας στην ανάγκη να ακούμε ο ένας τον άλλον. Το μόνο που χρειαζόμαστε.

1η Ιουνίου: Ακολουθεί συζήτηση με τον Edouard Hue.
Συντονίζει ο Γιώργος Μητρόπουλος

 

Ταρτούφος - Μολιέρος ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

 

Comédie-Française – Ivo van Hove

Ταρτούφος ή ο υποκριτής, του Μολιέρου 
16 – 18 Ιουνίου 2022, 21:00 – Πειραιώς 260, Χώρος Δ

Βασισμένη στο ανέκδοτο κείμενο της απαγορευμένης, πρώτης εκδοχής του Ταρτούφου (1664), η νέα, αριστοτεχνική παράσταση του Ivo van Hove φέρνει την απολαυστική κωμωδία στο σήμερα, φωτίζοντάς την καυστικά ως κοινωνικό δράμα. Ενώνοντας για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις του με τον λαμπερό σύγχρονο θίασο του Μολιέρου, με τον οποίο τον συνδέει δυνατή «χημεία», ο κορυφαίος σκηνοθέτης στήνει μια ολομέτωπη επίθεση στους παντός είδους υποκριτές.

Έμμετρη κωμωδία σε τρεις πράξεις, αποκατεστημένη από τον Georges Forestier, με τη συνεργασία της Isabelle Grellet.

14 Ιουνίου 2022, Auditorium Γαλλικού Ινστιτούτου: Συζήτηση, με επίτιμο προσκεκλημένο τον Georges Forestier, στο πλαίσιο του εορτασμού των 400 χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Caroline Guiela Nguyen

Αδελφοσύνη, μια φανταστική ιστορία
6 & 7 Ιουλίου, 20:00 – Πειραιώς 260, Χώρος Δ

Όταν ένα μέρος της ανθρωπότητας εξαφανίζεται στο διάστημα λόγω ενός παράξενου ατυχήματος, της Μεγάλης Έκλειψης, οι εναπομείναντες κάτοικοι της Γης καταφεύγουν στα λεγόμενα «κέντρα φροντίδας», απ’ όπου μπορούν να στείλουν σύντομα μηνύματα στους αγνοούμενους οικείους τους. Μια κοινότητα συναισθηματικά «ακρωτηριασμένων» ανθρώπων συσπειρώνεται γύρω από τα κέντρα αυτά, που μετατρέπονται, έτσι, σε χώρους ιδανικούς για περισυλλογή και ανάρρωση. Μια μέρα, ωστόσο, αναγγέλλεται μια νέα Έκλειψη…

Μετά τη σαγηνευτική Σαϊγκόν, που απέσπασε θερμό χειροκρότημα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2019, η Γαλλοβιετναμέζα Καρολίν Γκυγελά Ενγκυγέν επιστρέφει με ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας και ένα πληθωρικό σύνολο επαγγελματιών και ερασιτεχνών ηθοποιών, που αναδεικνύει τον πιο πολύτιμο πόρο για το μέλλον του πλανήτη μας: την έννοια της Αδελφοσύνης.

Κείμενο: Caroline Guiela Nguyen με ολόκληρη την καλλιτεχνική ομάδα
Σκηνοθεσία: Caroline Guiela Nguyen

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Κατερίνα Ανδρέου

Μourn baby mourn 
8 & 9 Ιουλίου 2022 21:00 – Πειραιώς 260, Χώρος Ε

Τι απομένει σήμερα απ’ όσα οραματίστηκαν οι δεκαετίες του ’60 και του ’70; Τι κάνουμε με τη μελαγχολία και το αδιέξοδο μιας απογοήτευσης που έρχεται από την ακύρωση του μέλλοντος που υποσχέθηκαν; Έχοντας διαγράψει σημαντική πορεία στην ευρωπαϊκή σκηνή του χορού, η Ελληνίδα Κατερίνα Ανδρέου ταράζει τα νερά με μια γαλλοελβετική, πολλά υποσχόμενη παραγωγή με όχημα την ιδέα του θρήνου.

Η δημιουργός εξερευνά τη δική της, αυθεντικά γυναικεία και πολιτική φωνή σ’ ένα χορογραφικό σόλο που ζητά να ξορκίσει την κατάθλιψη μιας εποχής ολόκληρης. Mourn, baby, mourn. Θρήνησε, μωρό μου, θρήνησε.

Σύλληψη – ερμηνεία – κείμενο – ηχητική σύλληψη: Κατερίνα Ανδρέου

8 Ιουλίου: Ακολουθεί συζήτηση με την Κατερίνα Ανδρέου. Συντονίζει η Παρασκευή Τεκτονίδου.

 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

Philippe Quesne

Farm Fatale 
10 & 11 Ιουλίου 2022 – Πειραιώς 260, Χώρος Η

Μια μετα-αποκαλυπτική συνθήκη: πέντε σκιάχτρα που έχουν μείνει χωρίς δουλειά λόγω της κλιματικής αλλαγής αποφασίζουν να συγκροτήσουν μια νέα κοινότητα. Οι αφοπλιστικά αστείοι χαρακτήρες του έργου μας δεν πτοούνται από τη δύσκολη κατάσταση. Καταγράφουν μεθοδικά τους ήχους της ετοιμοθάνατης φύσης για τις επόμενες γενιές, ετοιμάζουν πανό και σλόγκαν για διαδηλώσεις, παίζουν ποπ μουσική στον πειρατικό σταθμό τους, συζητάνε για την εξαφάνιση των εντόμων και τα φυτοφάρμακα.

Γνωστός για τις υβριδικές – εικαστικές παράστασεις του, ο διεθνής Γάλλος δημιουργός Φιλίπ Κεν οραματίζεται ένα εξωφρενικό όσο και γοητευτικό σύμπαν, το οποίο κατοικείται από ευγενείς ονειροπόλους ακτιβιστές, λακωνικούς σχολιαστές της πραγματικότητάς μας.

Σύλληψη – σκηνικά- σκηνοθεσία: Philippe Quesne

10 Ιουλίου: Ακολουθεί συζήτηση με τον Philip Quesne. Συντονίζει η Stefanie Carp.

 

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: aefestival.gr

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης