Γαλλοφωνία και Ολυμπισμός: «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων»

Mία ακμάζουσα ελληνογαλλική εκπαιδευτική συνεργασία!

Τη γαλλική αντιπροσωπεία συντελεστών του προγράμματος «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων» από το Calvados της Νορμανδίας, με επικεφαλής τον Σύμβουλο συνεργασίας και μορφωτικής δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, κύριο Patrick Comoy, υποδέχθηκε το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως.

Η αντιπροσωπεία περιελάμβανε μέλη της γαλλικής συντονιστικής επιτροπής, μεταξύ των οποίων τις κυρίες Laurence Dumont, Βουλευτή του Calvados και Anne Descamps, Σύμβουλο διεθνών σχέσεων της Πρυτάνεως της Ακαδημίας της Caen, εκπροσώπους φορέων σχολικού αθλητισμού (USEP/UNSS) καθώς και Έλληνες και Γάλλους εκπαιδευτικούς.

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στην Υπουργό τη διεθνή πτυχή του προγράμματος που αναπτύσσεται στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο 2020, μέσα από μία σειρά αδελφοποιήσεων 21 ελληνικών σχολείων και 4 γυμνασίων με σχολεία και γυμνάσια του Calvados.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των 9 σχεδίων Erasmus + ανέρχεται σε 1.738 807 ευρώ. Θα επιτρέψει την υλοποίηση πληθώρας διαδικτυακών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς και την κινητικότητα από και προς την Ελλάδα και τη Γαλλία, 1500 μαθητών και 330 εκπαιδευτικών από τις δύο χώρες, για τα σχολικά έτη 2021/2022 και 2022/2023.

Η συνάντηση και ανταλλαγές διεξήχθησαν εξ ολοκλήρου στα γαλλικά. Η Υπουργός χαιρέτισε την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και εξέφρασε στα μέλη της αντιπροσωπίας την πλήρη υποστήριξή της στην ανάπτυξη του εν λόγω προγράμματος.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κύριος Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της στήριξης των διμερών ανταλλαγών νέων από την Ελλάδα και τη Γαλλία, για την από κοινού διάδοση των αξιών του Ολυμπισμού.

Οι ανταλλαγές που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος με τη στήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και υπό τον συντονισμό, για την Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, αποσκοπούν στη δημιουργία γεφυρών επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων μαθητών από τη Νορμανδία, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να μοιραστούν την Ιστορία και τις Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές αξίες, να ανακαλύψουν την καθημερινότητα των συμμαθητών τους και να αναδείξουν την πορεία και τις εμπειρίες των Ελλήνων και Γάλλων αθλητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης