Rendez-vous ciné : Η νέα σειρά podcast του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος

Μια νέα σειρά podcasts εγκαινιάζει το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με τίτλο Rendez – vous ciné !

Με κάθε επεισόδιο, σας συστήνουμε τις ταινίες που προβάλλονται στο Auditorium Theo Angelopoulos, αλλά και τις συνεργασίες του Ινστιτούτου με άλλα φεστιβάλ και κινηματογραφικές δράσεις.

Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα για ακρόαση σε όλες τις πλατφόρμες από όπου ακούτε podcasts, πληκτρολογώντας τον τίτλο Ραντεβού Σινέ ή Rendez-vous ciné.

Παρουσιάζει η Βαρβάρα Σαββίδη.

 

Στο 1o επεισόδιο, κάνουμε μια βόλτα μέχρι τη Σύρο, με αφορμή το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros (20-25 Σεπτεμβρίου 2022).

Συζητώντας με τη Μαρία Ανεστοπούλου, διευθύντρια του φεστιβάλ και τον Στέφανο Κόλλια, υπεύθυνο προγράμματος, μαθαίνουμε για τις ταινίες του Animasyros 2022 οι οποίες περιλαμβάνουν τη Γαλλία στις χώρες παραγωγής τους.

 

Στο 2ο επεισόδιο, συνομιλούμε με την Αύρα Γεωργίου, συνιδρύτρια του Cinedoc, η οποία μας παρουσιάζει τις 3 ταινίες που προβάλλονται στο Auditorium Theo Angelopoulos, παρουσία συντελεστών, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο 2022.

 

Στο 3ο επεισόδιο, ο Θοδωρής Κουτσαύτης, ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων του IFG και διευθυντής του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, μας μιλάει για τις 2 ταινίες που προβάλονται τον Οκτώβριο 2022 στο πλαίσιο του κύκλου “Παρασκευές Σινεμά”, στο Auditorium Theo Angelopoulos.

Πρόκειται για τις ταινίες Σαγόνια (Mandibules), του Quentin Dupieux (07/10/2022) και Η φυγή (La Traversée), της Florence Miailhe (21/10/2022).

 

Στο 4ο επεισόδιο, συζητάμε για ταινίες του κύκλου Ciné-Club που προβάλλονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο 2022 στο Auditorium Theo Angelopoulos με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για τις ταινίες Βαγόνι δολοφόνων, του Κώστα Γαβρά (26/10/2022) και Ο θείος μου από την Αμερική, του Alain Resnais (23/11/2022).

 

Στο 5ο επεισόδιο o υπεύθυνος προγράμματος του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ) Γιώργος Κρασσακόπουλος, μας μιλάει για τις γαλλικές και γαλλόφωνες ταινίες του 63ου ΦΚΘ, που πραγματοποιείται 3-13 Νοεμβρίου 2022, δια ζώσης και διαδικτυακώς.

 

Στο 6ο επεισόδιο, ο Θοδωρής Κουτσαύτης, ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων του IFG και διευθυντής του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, μας μιλάει για τις 2 ταινίες που προβάλονται τον Νοέμβριο 2022 στο πλαίσιο του κύκλου “Παρασκευές Σινεμά”, στο Auditorium Theo Angelopoulos.

Πρόκειται για τις ταινίες: Η νύχτα των βασιλιάδων (La nuit des Rois), του Philippe Lacôte (04/11/2022) και το ντοκιμαντέρ Το κοριτσάκι (Petite fille), του Sébastien Lifshitz (18/11/2022).

 

Στο 7ο επεισόδιο, ο Θοδωρής Κουτσαύτης, ακόλουθος οπτικοακουστικών μέσων του IFG και διευθυντής του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, μας μιλάει για τις 2 ταινίες που προβάλονται τον Δεκέμβριο 2022 στο πλαίσιο των κύκλων “Παρασκευές Σινεμά” και Ciné-Club, στο Auditorium Theo Angelopoulos.

Πρόκειται για τις ταινίες: Σλάλομ, της Charlène Favier (02/12/2022) και Το τελευταίο μετρό, του François Truffaut (14/12/2022).

Καλή ακρόαση και ραντεβού στο σινεμά!

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης