Η γαλλική παρουσία στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2021

Ιούνιος – Οκτώβριος 2021

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος στηρίζει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ένα από τα πιο σημαντικά σύγχρονα γεγονότα για τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα, το οποίο επιστρέφει φέτος με ένα πλούσιο πρόγραμμα, που θα διαρκέσει για πρώτη φορά μέχρι τον Οκτώβριο. Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τη νέα γαλλική σκηνή μέσω καινοτόμων παραγωγών με μεγάλη ποικιλία. Φέτος οι συμπαραγωγές με γαλλικές σκηνές θα επιτρέψουν στους/στις Έλληνες/ίδες καλλιτέχνες/ιδες να παρουσιάσουν επίσης τις παραστάσεις τους στη Γαλλία.

(Somewhere) beyond the cherry trees | Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

1, 2 & 3 Ιουνίου, 9μμ – Πειραιώς 260 | 2 Ιουνίου, 11:30 μμ – Πειραιώς 260
Πρόδρομος Τσινικόρης
(Somewhere) beyond the cherry trees
Βασισμένο στο Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχωφ, ο Πρόδρομος Τσινικόρης επιχειρεί να φανταστεί σε περιβάλλον σημερινό τη συνέχεια της ιστορίας : ποιες εναλλακτικές θα μπορούσαν να φανταστούν οι ήρωές για την επόμενη μέρα σήμερα, σε μια ακόμα εποχή που οι σταθερές του ιδιωτικού, κοινωνικού και οικονομικού βίου κλυδωνίζονται συθέμελα;

 

The Roots – Transmission, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

4 & 5 Ιουνίου, 9 μμ – Πειραιώς 260
Kader Attou
The Roots – Transmission
Ο Kader Attou θα ζωντανέψει τη μακρά προσωπική ιστορία του δημιουργού με το χιπ χοπ, μία ιστορία που συνθέτουν παιδικές αναμνήσεις, χορευτικές αναζητήσεις και πολιτισμικές ανταλλαγές. Θα δουλέψει με επαγγελματίες Έλληνες/ίδες street χορευτές/τριες για τη πρεμιέρα του Φεστιβάλ Αθηνών.

 

Anouar Brahem Quartet, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, © Lukasz Rajchert

17 Ιουνίου, 9μμ – Ηρώδειο
Anouar Brahem Quartet
Kαλείστε να ανακαλύψετε την δουλειά του δεξιοτέχνη στο ούτι Ανουάρ Μπραχέμ. Ο κορυφαίος μουσικός συνδυάζει πλήθος μουσικών ιδιωμάτων, από την παραδοσιακή και την κλασική αραβική μουσική μέχρι την τζαζ, ενώ με το κουαρτέτο του έχει εξασφαλίσει μια εξέχουσα θέση στην τζαζ μουσική σκηνή.

 

D-Construction / Aπο-δόμηση, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

19 & 20 Ιουνίου, 8.15 μμ – Πειραιώς 260
Dyptik
Aπο-δόμηση

Στον προαύλιο χώρο, έξι Γάλλοι χρησιμοποιούν την κινητική γλώσσα του χιπ χοπ και του μπρέικντανς, υπό τους ήχους αραβικής μουσικής με σύγχρονο beat και σε μια τεράστιά μεταλλική κατασκευή, για να εκφράσουν την επαναστατικότητα, την οργή και τον πόνο, τη φυγή και την ανάγκη για ελευθερία μετά την εμπειρία του εγκλεισμού.

 

Keyvan Chemirani & the Rhythm Alchemy, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, © Remi Hostekin

2 & 3 Ιουλίου, 9:30 μμ -Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Keyvan Chemirani & the Rhythm Alchemy (με τη συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου και του Vincent Ségal)
O Ιρανός Κεϊβάν Σεμιρανί, ο Σωκράτης Σινόπουλος και ο Vincent Ségal, μοιράζονται μαζί μας τον πλούσιο και σύνθετο ήχο τους ο οποίος αναμειγνύει διαφορετικές γλώσσες και παραδόσεις : από τα βάθη της Ινδίας συναντούν τα δυτικότροπα ντραμς και το beatboxing της χιπ χοπ κουλτούρας, αλλά και την πολίτικη λύρα και το βιολοντσέλο.

 

Age of crime, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, © Marina Skoutela

7 & 8 Ιουλίου, 9μμ -Πειραιώς 260
Λενιώ Κακλέα
Age of Crime
H χορογράφος Λενιώ Κακλέα μας καλεί να παρατηρήσουμε πως οι εθιμικές τελετές συγκροτούν ένα είδος φαντασιακής κοινότητας. Η Λενιώ Κακλέα βασίζεται σε πρωτοπρόσωπες οθωμανικές αφηγήσεις της επανάστασης για να αποκαλύψει τις εντάσεις που αποσιωπούνται γύρω από τη συγκρότηση ενός έθνους αποκαθαρμένου από τις επιρροές της Τουρκοκρατίας.

 

Wakatt, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

29 & 30 Σεπτεμβρίου, 9 μμ – Πειραιώς 260
Serge Aimé Coulibaly
Wakatt / Η εποχή μας
Εμπνευσμένος από την Αφρικάνικη ήπειρο, ο χορογράφος Σερζ Αιμέ Κουλιμπαλύ εστιάζει στις προσπάθειες των ανθρώπων να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο αύριο, συνθέτοντας ένα πληθωρικό έργο, με τη συμμετοχή δέκα χορευτών/τριών και των τριών μουσικών της Ορχήστρας του Magic Malik, που ερμηνεύουν ζωντανά άφρο-τζαζ.

 

Ιστορία της βίας, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, © Arno Declair

5 & 6 Οκτωβρίου, 9 μμ – Πειραιώς 260
Schaubühne – Thomas Ostermeier
Iστορία της βίας
Κατάλληλο για θεατές 16+
Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Εντουάρ Λουί, ο σκηνοθέτης Τόμας Όστερμαϊερ παρουσιάζει την παράσταση που συζητήθηκε διεθνώς. Το ταξικό μίσος, η ομοφοβία, η ξενοφοβία αλλά και η απέχθεια για τον ίδιο τον εαυτό σχολιάζονται με μια γλώσσα που ρέει, χωρίς ανάσα, στην αυτοβιογραφική νουβέλα του συγγραφέα.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι πολύ πιθανόν να αλλάξουν.

Για περισσότερες πληροφορίες: aefestival.gr

Xρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήσης
Για περισσότερες πληροφορίες Όροι χρήσης